Veelgestelde Vragen

Een energielabel geeft de energiezuinigheid van een pand aan. Het is belangrijk omdat het inzicht biedt in de energieprestatie en potentiële besparingen op energiekosten.

Een energielabel wordt bepaald door een inspectie, waarbij gekeken wordt naar isolatie, verwarmingsystemen en andere factoren die de energie-efficiëntie beïnvloeden.

Een voorlopig energielabel is een schatting gebaseerd op algemene kenmerken van het pand. Een definitief energielabel wordt vastgesteld na een inspectie door een expert.

Een energielabel is 10 jaar geldig, tenzij er grote wijzigingen aan het pand worden gedaan die de energieprestaties beïnvloeden.

Ja, bij de verkoop of verhuur van een pand is een geldig energielabel verplicht.

De kosten variëren afhankelijk van het type en de grootte van het pand. Ga naar deze pagina om te kijken wat uw prijs is.

U kunt een aanvraag indienen via onze website of contact opnemen voor een persoonlijke afspraak.

Tijdens de inspectie beoordeelt een expert de energie-efficiëntie van uw pand door naar verschillende aspecten zoals isolatie en verwarming te kijken.

Verbeteringen zoals betere isolatie, het installeren van energiezuinige verwarmingssystemen en het gebruik van duurzame energiebronnen kunnen het energielabel verbeteren.

Klassen variëren van A (zeer energiezuinig) tot G (minst energiezuinig). Een hogere klasse duidt op een energiezuiniger pand.

Ja, als u denkt dat het energielabel niet correct is, kunt u bezwaar maken. Neem contact op met ons voor ondersteuning.

U heeft documentatie nodig zoals bouwtekeningen, informatie over isolatie en verwarmingssystemen. Wij kunnen u helpen met wat specifiek nodig is voor uw pand.

Meestal ontvangt u uw energielabel binnen enkele dagen na de inspectie.

Een goed energielabel kan leiden tot lagere energiekosten, een hogere vastgoedwaarde en een beter woon- of werkklimaat.